Pe când avea 11 ani a fost abandonat de mama sa împreună cu încă trei frați mai mici. Dar când poliția a ajuns în casa lor nu le-a venit să creadă ce au văzut…

Juan Pablo și cei trei frați ai săi nu cunosc nimic despre tatăl lor, căci acesta nu le-a fost în preajmă. Și dacă până aici nu a fost suficient de rău, atunci, într-o bună zi și mama lor i-a părăsit fără să se mai întoarcă. Copiii au tot așteptat-o acasă, dar femeia nu a mai apărut.

Opriți-vă pentru o clipă și imaginați-vă la vârsta de 11 ani, confruntându-vă cu o astfel de situație.

Loading...

Este greu de imaginat, dar acest băiat și-a descoperit puterile ascunse și a luat situația sub control. A ținut morțiș ca toți să continue școala și după ore ieșea pe străzile din Bogota să cerșească, pentru a-i putea hrăni pe frați. În zilele mai proaste el căuta în coșurile de gunoi printre resturi.

El a reușit să-și mențină familia în siguranță și sănătate, să-i întrețină la școală și să le asigure hrana. Responsabilitatea de care a dat dovadă îți rupe inima și te pune pe gânduri.

Juan și frații săi se isprăveau cum reușeau, dar într-o noapte s-au auzit strigăte din casa lor și un vecin înspăimântat a anunțat poliția.

Când ofițerii poliției au ajuns în casa copiilor nu le-a venit să creadă – copii erau perfect în regulă. Fratele mai mare a ridicat vocea la cei mici și a făcut-o pe bună dreptate.

Nimeni nu și-a putut da seama, exact, de cât timp copiii erau singuri. Cu toate astea, Juan Pablo merită tot respectul nostru pentru curajul ieșit din comun și dorința de a avea grijă de familie. Nici unul dintre părinți nu a putut fi găsit, din această cauză autoritățile au luat copiii în custodia lor. Să sperăm că Juan va reuși să devină iar copil.

Juan Pablo a devenit un erou în comunitatea sa, fiindcă sunt puțini copii capabili să dea dovadă de atâta responsabilitate la o vârstă fragedă. Modul în care a procedat el, nu e ușor de multe ori pentru un adult. Să sperăm că va fi apreciat și de acum încolo. El merită acest lucru din plin!

Loading...